A www.indigonails.hu web áruház

Üzemeltetője: Viktória Beauty Kft
Székhelye: 7623 Pécs József Attila u. 26. fsz./7.
Adószám: 24067191-2-02
Cg.: 02-09-079215
Kibocsájtó neve: Pécsi Törvényszék Cégbírósága
E-mail: indigo@indigonails.hu
Telefon: +36 70 / 361 01 15
Kapcsolattartó: Kovács Zsolt

Általános Szerződési és Felhasználási feltételek

Szerződés nyelve: Magyar

Kérjük, amennyiben vásárlója, illetve aktív felhasználója szeretne lenni web áruházunknak, figyelmesen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeinket. Kizárólag abban az esetben vegye igénybe szolgáltatásainkat, amennyiben minden pontjával egyetért, és kötelező érvényűnek tekinti magára nézve. A web áruház működésével, megrendelési, és szállítási folyamatával kapcsolatosan felmerülő kérdésekkel a megadott elérhetőségeinken, munkanapokon 8-15 óra között rendelkezésére állunk!

Az áruházunkban történő termékrendeléssel a vevő szerződést köt az eladóval, ez a dokumentum nem kerül iktatásra, kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre, a későbbiekben nem kereshető vissza, magatartási kódexre nem utal.

Az áruházunkban forgalmazott körömkozmetikai és műköröm építő alapanyagok szakipari célokra készültek, a nem rendeltetésszerű használatból eredő károkért, balesetekért, és egészségkárosodásokért, semmilyen felelősséget nem vállalunk! A termékek szakszerű használatával kapcsolatban keressen minket. Szakipari termékeinket, kizárólag végzett körömkozmetikus szakemberek számára értékesítjük! A szakma meglétét, a vásárlás bármely szakaszában ellenőrizhetjük, és nem kellően igazolt esetben, a megrendelést töröljük!

A megrendelések feldolgozása:

A megrendelések feldolgozása munkanapokon 8-12 óra között történik. Amennyiben megrendelését a munkaidő lejárta után adja le, az csak a követő munkanapon kerül feldolgozásra.

Általános teljesítési határidő: Raktáron lévő termékek esetében a szállítás, a visszaigazolástól számított 1-3 munkanapon belül esedékes.

Esetlegesen kifogyott, raktáron pillanatnyilag nem lévő termékek esetében a visszaigazoló üzenetben, vagy a megadott telefonszámon tájékoztatjuk a megrendelőt a várható teljesítés időpontjáról. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a termékek adatlapján megjelenített képek eltérhetnek a valóságostól, a megjelenített színek a megjelenítő eszköz beállításaitól is változhatnak.

Fenntartjuk a jogot a már visszaigazolt megrendelések visszautasítására részben, vagy teljes egészben. Részben történő teljesítésre kizárólag a megrendelővel történő egyeztetést követően kerülhet sor!

Rendelés a web áruházban:

Áruházunkban a termékek (27% -os Áfa-val terhelt) fizetendő végösszegei kerültek feltüntetésre.

(Az előre nem bejelentett, árváltozás jogát cégünk fenntartja magának!)

Az egységcsomagokat nem áll módunkban felbontani. Külön csomagolási díjat nem számítunk fel.

Web áruházunkban a regisztrációs adatok kitöltését követően, fiókjába bejelentkezve leadhatja rendelését. Megrendelésének menetét folyamatosan nyomon követheti kosarában. A megrendelés elküldéséről egy visszaigazolást kap tőlünk, ami ellenőrizhetővé teszi a rendelés főbb paramétereit. Ezen megrendelési mód a nap 24 órájában biztosított az Ön részére. A rendelés minimális értéke 5,000Ft

A rendelés menete:

A termékrendelés lépései:

 1. Helyezze a kiválasztott terméket a „kosárba” feliratú gomb megnyomásával virtuális kosarába.
 2. A „kosár” menüpontban ellenőrizheti kosara tartalmát, azt módosíthatja vagy törölheti is. Amennyiben nem kíván több terméket kosarába helyezni nyomja meg a „tovább a pénztárhoz”
 3. Ellenőrizze számlázási és szállítási adatait, válasszon fizetési módot, és miután elolvasta és értelmezte adatvédelmi tájékoztatónk vásárlásra vonatkozó 2.a) részét fogadja el azt és kattintson a „megrendelés elküldése” A gomb megnyomása már fizetési kötelezettséget von maga után!
 4. A megrendelés megerősítése után egy ellenőrző e-mail küldünk Önnek, ami pontosan tartalmazza rendelése részleteit.
 5. Amennyiben vásárlása folyamán az „előreutalás” lehetőségét választotta kérem, utalás előtt várja meg, amíg tájékoztatjuk az utalás pontos összegéről! Rendelése feldolgozása után Pro-forma számlát küldünk e-mail címére, ami minden, az utaláshoz szükséges adatot tartalmaz, és ennek alapján végezze el az átutalást!

Amennyiben el kíván állni a megrendeléstől, úgy kérjük, azonnali hatállyal írásban jelezze felénk az indigo@indigonails.hu címre írt e-mailben!

A szállítás és fizetés módja:

A megrendelt termékeket a DPD futárszolgálat segítségével juttatjuk el az Ön által megadott szállítási címre.

Utánvétes csomag esetén a fizetendő összeget, a csomag átvételekor a DPD futárszolgálat dolgozójának kell kifizetnie, itt lehetősége van a bankkártyás fizetésre is. Amennyiben megrendelésének értéke nem éri el az 20.000 Ft-ot, úgy a szállítási költség is a megrendelőt terheli. Ennek összege: 1.500 Ft. Amennyiben a rendelési érték meghaladj a 20.000 Ft-ot, úgy a szállítási költséget teljes egészében magunkra vállaljuk. A 70.000 Ft feletti megrendeléseket csak előreutalás esetén áll módunkban teljesíteni. Fenntartjuk a jogot arra, hogy a megrendelést a megadott telefonszámon kontrolláljuk és egyeztessük. Kérjük a csomagot a kézbesítés pillanatában szíveskedjék ellenőrizni, az estleges sérülésekről azonnal kérje jegyzőkönyv felvételét, és ne vegye át a sérült csomagot!

Csomagszállítás díja:

Vásárlás értéke:Kiszállítás díja:
19999 Ft-alatt+ 1500Ft
20000 Ft-felettIngyenes

Utólagos, jegyzőkönyv nélküli reklamációt nem áll módunkban elfogadni.

Fontos! Kizárólag abban az esetben rendelje meg a kívánt termékeket, amennyiben a csomag átvételekor ki tudja fizetni annak díját a kézbesítőnek! Át nem vett, visszaküldött csomagok esetén a visszaszállítás díját a megrendelőre terheljük. A csomag újra küldését, kizárólag a csomag ellenértékének és az újbóli kiszállítás díjának előre történő átutalása esetén áll módunkban ismételten elindítani!

Elállási/Felmondási jog

Ön 14 napon belül jogosult indokolás nélkül elállni e szerződéstől. Hasonlóképpen, ha a szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetén a szerződés teljesítése megkezdődött, Ön jogosult 14 napon belül indokolás nélkül felmondani a szerződést.

Az elállási/felmondási határidő a(z)

 1. a) szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetén: „a szerződés megkötésének napjától számított 14 nap elteltével jár le”;
 2. b) termék adásvételére irányuló szerződés esetében: „attól a naptól számított 14 nap elteltével jár le, amelyen Ön vagy az Ön által megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy a terméket átveszi.”;
 3. c) több termék szolgáltatásakor: „attól a naptól számított 14 nap elteltével jár le, amelyen Ön vagy az Ön által megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy az utolsó termék átveszi.”;
 4. d) több tételből vagy darabból álló termék szolgáltatásakor: „amelyen Ön vagy az Ön által megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy az utolsó tételt vagy darabot átveszi.”;
 5. e) termék meghatározott időszakon belüli rendszeres szolgáltatására vonatkozó szerződés esetében: „attól a naptól számított 14 nap elteltével jár le, amelyen Ön vagy az Ön által megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy átveszi az első terméket.”

Ha Ön elállási/felmondási jogával élni kíván, elállási/felmondási szándékát tartalmazó egyértelmű nyilatkozatát köteles eljuttatni (például postán vagy elektronikus úton küldött levél útján) az érintett eladó jelen dokumentum 1. a. pontjában meghatározott elérhetőségének valamelyikére.

Ebből a célból felhasználhatja a mellékelt elállási/felmondási nyilatkozat-mintát is, melyet letölthet innen.

Ön határidőben gyakorolja elállási/felmondási jogát, ha a fent megjelölt határidő lejárta előtt elküldi elállási/ felmondási nyilatkozatát.

Az elállás/felmondás joghatásai

Ha Ön eláll ettől a szerződéstől, haladéktalanul, de legkésőbb az Ön elállási nyilatkozatának kézhezvételétől számított 14 napon belül visszatérítjük az Ön által teljesített valamennyi ellenszolgáltatást, ideértve a fuvarozási költséget is (kivéve azokat a többletköltségeket, amelyek amiatt merültek fel, hogy Ön az általunk felkínált, legolcsóbb szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozási módot választott.) A visszatérítés során az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal egyező fizetési módot alkalmazunk, kivéve, ha Ön más fizetési mód igénybevételéhez kifejezetten a hozzájárulását adja; e visszatérítési mód alkalmazásából kifolyólag Önt semmilyen többletköltség nem terheli. A visszatérítést mindaddig visszatarthatjuk, amíg vissza nem kaptuk a terméket, vagy Ön nem igazolta, hogy azt visszaküldte: a kettő közül a korábbi időpontot kell figyelembe venni.

Ön köteles számunkra a terméket indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb elállási nyilatkozatának közlésétől számított 14 napon belül visszaküldeni vagy átadni. A határidő betartottnak minősül, ha a 14 napos határidő letelte előtt elküldi a terméket. A termék visszaküldésének közvetlen költségét Ön viseli. Ön kizárólag akkor vonható felelősségre a termékben bekövetkezett értékcsökkenésért, ha az a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használat miatt következett be.

A szolgáltatás esetében: Ha Ön kérte, hogy a felmondási határidőn belül kezdődjön meg a szolgáltatás teljesítése, felmondása esetén Ön köteles megtéríteni számunkra a szerződés megszűnésének időpontjáig arányosan teljesített szolgáltatásért járó összeget. Hasonlóképpen visszatérítjük az Ön által nyújtott ellenszolgáltatás azon részét, amely meghaladja az általunk nyújtott szolgáltatás ellenértékét.

A kellékszavatosságról, a termékszavatosságról és a jótállásról szóló tájékoztató

 1. Kellékszavatosság

Milyen esetben élhet Ön a kellékszavatossági jogával?

Ön az Eladó hibás teljesítése esetén a vállalkozással szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet a Polgári Törvénykönyv szabályai szerint.

Milyen jogok illetik meg Önt kellékszavatossági igénye alapján?

Ön – választása szerint–az alábbi kellékszavatossági igényekkel élhet:

Kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha az ezek közül az Ön által választott igény teljesítése lehetetlen vagy a vállalkozás számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát a vállalkozás költségére Ön is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy – végső esetben – a szerződéstől is elállhat.

Választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban Ön viseli, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra a vállalkozás adott okot.

Milyen határidőben érvényesítheti Ön kellékszavatossági igényét?

Ön köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő hónapon belül közölni. Ugyanakkor felhívom a figyelmét, hogy a szerződés teljesítésétől számított két éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait már nem érvényesítheti. Használt dolog esetén ez a határidő legfeljebb egy év.

Kivel szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét?

Ön a vállalkozással szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét.

Milyen egyéb feltétele van kellékszavatossági jogai érvényesítésének?

A teljesítéstől számított hat hónapon belül a kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele, ha Ön igazolja, hogy a terméket, illetve a szolgáltatást az Eladó vállalkozás nyújtotta. A teljesítéstől számított hat hónap eltelte után azonban már Ön köteles bizonyítani, hogy az Ön által felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt.

 1. Termékszavatosság

Milyen esetben élhet Ön a termékszavatossági jogával?

Ingó dolog (termék) hibája esetén Ön – választása szerint – az 7) 1. pontban meghatározott jogát vagy termékszavatossági igényt érvényesíthet.

Milyen jogok illetik meg Önt termékszavatossági igénye alapján?

Termékszavatossági igényként Ön kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti.

Milyen esetben minősül a termék hibásnak?

A termék akkor hibás, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek vagy pedig, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.

Milyen határidőben érvényesítheti Ön termékszavatossági igényét?

Termékszavatossági igényét Ön a termék gyártó általi forgalomba hozatalától számított két éven belül érvényesítheti. E határidő elteltével e jogosultságát elveszti.

Kivel szemben és milyen egyéb feltétellel érvényesítheti termékszavatossági igényét?

Termékszavatossági igényét kizárólag az ingó dolog gyártójával vagy forgalmazójával szemben gyakorolhatja. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén Önnek kell bizonyítania.

A gyártó (forgalmazó) milyen esetben mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól?

A gyártó (forgalmazó) kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy:

 • a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy
 • a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető vagy
 • a termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered.

A gyártónak (forgalmazónak) a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítania.

Felhívom figyelmét, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet. Termékszavatossági igényének eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényét a gyártóval szemben érvényesítheti.

 1. Jótállás

Milyen esetben élhet Ön a kellékszavatossági jogával?

Hibás teljesítés esetén a 151/2003. (IX.22.) Korm. r. alapján az Eladó jótállásra köteles.

Önt milyen jogok és milyen határidőn belül illetik meg jótállás alapján?

Ön – választása szerint – az alábbi kellékszavatossági igényekkel élhet:

Kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha az ezek közül az Ön által választott igény teljesítése lehetetlen vagy a vállalkozás számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát a vállalkozás költségére Ön is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy – végső esetben – a szerződéstől is elállhat.

Mikor mentesül a vállalkozás a jótállási kötelezettsége alól?

A vállalkozás jótállási kötelezettsége alól csak abban az esetben mentesül, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítés után keletkezett.

Felhívom a figyelmét, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és jótállási igényt, illetve termékszavatossági és jótállási igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet, egyébként viszont Önt a jótállásból fakadó jogok az 1. és a 2. pontban meghatározott jogosultságoktól függetlenül megilletik.

Web áruházunk böngészésével, valamint rendelésének leadásával, elfogadja az általános szerződési feltételeinket.
Adatvédelmi irányelveinkről itt tájékozódhat

Az általános szerződési feltételek pdf formátumban letölthető innen